Verkkolaskutus, Finvoice

Laskutus

Päivitetty viimeksi: 2.5.2019

Finvoice on suomalaisten pankkien määrittelemä, yleisesti käytössä oleva verkkolaskun esitystapa. Sen avulla on helppo korvata paperinen lasku, koska se voidaan toimittaa saajalle pankkien kautta kuten maksutkin.

Finvoice on XML-muotoinen. XML mahdollistaa laskun esittämisen sekä sovellusten ymmärtämässä muodossa että paperilaskua vastaavassa muodossa.

Primuksen Finvoice-siirto muodostaa XML-muotoisen laskusanoman, jota voidaan muodostamisen jälkeen käsitellä sitä tukevissa ohjelmissa.

Finvoice-sanomia ja välitystä koskevat ohjeet ja aputiedostot on julkaistu ja noudettavissa Finanssiala ry:n www-sivuilta.

Primuksessa on e-laskutusta varten käytettävissä Laskutus-rekisteri ja Verkkolaskuoperaattorit-rekisteri. Verkkolaskutusta varten Verkkolaskuoperaattorit-rekisteriin tehdään rekisterikortit eri pankkiryhmille ja verkkolaskuoperaattoreille. Voit luoda rekisterikortit käsin (ks. ohje alla) tai tuoda ne siirtotiedostolla