Användarnamn för Primus

Primus-användarnamn

Uppdaterad: 29.1.2024

I Primus register Användarnamn skapar man personliga Primus-användarnamn och -lösenord för alla som ska ha tillgång till Primus. I samma register ställer man också in vilken användargrupp som användarnamnet ska höra till. Dela in användarna i olika användargrupper med hjälp av fältet Användarnamnets grupp.

Ett Primus-användarnamn ska endast skapas för personer som verkligen behöver ett sådant, vanligtvis alltså åt skolsekreterare eller studiesekreterare, rektorer och annan förvaltning samt för IT-supporten. Primus-användarnamnet omfattar även en perrsons eventuella rättigheter till Kurre, dvs. man loggar in med samma lösenuppgifter även i Kurre.

I allmänhet behöver lärarna inga Primus-lösen eftersom de kan sköta rutinerna via Wilma.