Multifaktorautentisering (MFA) i Primus

Multifaktorautentisering (MFA)

Uppdaterad: 30.4.2021

Denna anvisning gäller för Primus. Användningen av MFA i Wilma har sin egen anvisning.

Primus erbjuder multifaktorautentisering, en funktion som förbättrar Primus-användarens säkerhet. Funktionen kan inte användas automatiskt av alla Primus-användare utan kräver att kommunen eller läroanstalten har tagit funktionen i bruk. Multifaktorautentisering kan även kallas tvåstegsverifiering.

Om funktionen tas i bruk kräver inloggning till Primus att du anger ditt användarnamn, lösenord och en kod som du får från en mobilapp (Google Authenticator eller motsvarande tjänst).

Primus-användare kan inte tvingas att använda MFA utan varje användare kan själv ta den i bruk när hon/han vill.