Registrera stödåtgärd (Stödåtgärder-registret)

Uppdaterad: 26.9.2022

ClosedHur läsa in blanketten i Primus?

Spara blankettfilen som finns under Filer-rubriken på din dator. Öppna sedan Blanketteditorn och välj Bearbeta blankett / Läs in blankett upptill i menyn. Öppna filen du sparade. Spara filen i Blanketteditorn genom att klicka på sparasymbolen eller gå via menyn Funktioner / Spara registerkort. Upprepa för varje fil, om filerna är flera till antalet.

Blanketten används för att föra in de stödåtgärder som barnet fått i systemet. Stödåtgärderna lagras i registret Stödåtgärder i Primus. Med hjälp av profilblanketten kan man se uppgifterna om stödåtgärderna i Wilma.

Pedagoger kan logga stödåtgärder för alla barn och kan redigera de åtgärder där hen är antecknare. Den ansvariga pedagogen eller läraren kan för barnen i sin grupp även bearbeta anteckningar som är gjorda av andra pedagoger. Medlemmar av den övriga personalen kan också logga stödåtgärder.

Sätt in de stödformer som är tillgängliga på er enhet eller i er kommun på förhand i Primus-registret Stödformer. Alternativen finns då med på blanketten och kan väljas när man loggar stödåtgärder, vilket görs under Stödåtgärder på blanketten.

De stödformer som också får synas för vårdnadshavare, ska ha Syns för vårdnadshavarna i Wilma ikryssat i Stödformer-registret.