HUX - intyg över avlagda studier

Uppdaterad: 5.6.2023

Filer

Spara utskriftsfilen som finns under Filer-rubriken på din dator. Öppna sedan utskriftseditorn i registret Studerande- och välj Funktioner / Kopiera från fil. Öppna filen du sparade. Filen är nu inläst och sparad i Primus. Upprepa för varje fil, om filerna är flera till antalet.

Utbildning som handleder för examensutbildning (Hux) infördes 1.8.2022. Ett intyg över avlagda studier ska ges om den studerande avgår eller avbryter studierna. Intyget ges på den studerandes begäran. Om personen inte har avlagt en enda utbildningsdel i enlighet med sin personliga plan, kan man skriva ut intyget utan prestationer, enligt hur många veckor personen har deltagit i utbildningen. Om den studerande däremot har avlagt en eller flera utbildningsdelar ska man ge intyget över avlagda utbildningsdelar.

I HUX-utbildningen anges omfattningen i veckor. Man anger omfattningen separat för varje enskild studerande i Wilma, i fältet Studieveckor (prestationsrutan) eller i Sv-kolumnen på bedömningslistan.