Maahanmuuttajien kotoutumiskoulutuksen todistus (Opiskelijat)

Päivitetty viimeksi: 26.8.2020

Tiedostot

Tallenna Tiedostot-otsikon alla oleva tulostetiedosto tietokoneellesi. Avaa sitten Opiskelijat-rekisterissä tulostuseditori, valitse Toiminnot / Kopioi tiedostosta ja avaa äsken tallentamasi tiedosto. Tiedosto on nyt tallennettu Primukseen. Jos tiedostoja on useampia, tee sama kaikille.

Todistusmalli noudattaa Opetushallituksen mallia aikuisten maahanmuuttajien kotoutumiskoulutuksen tutkinnon perusteista 2012. Tämä on vanha malli, uudempi löytyy täältä.

Alkutoimenpiteet

• Luo Primuksessa maahanmuuttajaopiskelijoille omat opinnot ja otsikot sekä oma opetussuunnitelma.
  • Opetustarjonta-rekisterissä luodaan Opetushallituksen ohjeiden mukaiset koulutuksen osat.
  • Mallissamme Suomen kieli ja viestintätaidot opinnolle on täytetty Muiden arvosanojen aiheet -kenttään sen alla olevat osa-alueet (kuullun ymmärtäminen, puhuminen, luetun ymmärtäminen, kirjoittaminen).
  • Muiden arvosanojen aiheille on tehty oma kielitaidon taitotaso -asteikko ja siihen kuuluvat arvosanat (A1.1, A1.2, A1.3 jne). Asteikko valitaan kenttään Muiden arvosanojen asteikko Opetustarjonta-rekisterissä. .
  • Opetussuunnitelmat-rekisterissä tehdään opetussuunnitelma esim. nimellä "Kotoutumiskoulutus", johon lisätään koulutukseen kuuluvat opinnot. Opinnot lisätään opetussuunnitelmaan siinä järjestyksessä, jossa niiden tulee tulostua todistukseen.
  • "Kotoutumiskoulutus" voidaan lisätä esim. Valmentavat koulutukset -rekisteriin. Opiskelijarekisterissä on sinne viittaava linkkikenttä, Valmentava koulutus, johon valitaan koulutus opiskelijalle. Mallissa koulutuksen nimi on tulostettu tästä kentästä.
  • Opiskelijarekisterissä otetaan esiin kentät, joihin kirjataan työhön valmentautumiset (työelämäjaksot). Kentät löytyvät Valmentautumisen taulukosta. Nämä tulostuvat todistuksen alaosaan.

Arviointi

• Arviointi tapahtuu pääosin suoritettu-arvosanalla ja opintojen laajuus määritellään opiskelijakohtaisesti riippuen opiskelijan lähtötilanteesta.
  • Suomen kielen osa-alueiden arviointi tapahtuu kielitaidon taitotason arvosanoilla (A1.1, A1.2 jne).
  • Valinnaisten opintojen alle kuuluvat koulutuksen osat voidaan lisätä valmiiksi opetussuunnitelmaan tai niitä voidaan valita toisten opetussuunnitelmien tarjonnasta (Lisää muu suoritus tai Valitse opsin ulkopuolinen kurssi -toiminnoilla).