Ämnesval i gymnasieutbildningen

StatistikSammanställningar

Uppdaterad: 18.11.2020

Statistikcentralen samlar bl.a. in uppgifter om gymnasisternas val av språk och åskådningsämnen. En del av uppgifterna fås fram med fördelningar och statistik i Primus, medan en del uppgifter kräver precisa sökrutiner. I den här instruktionen går vi igenom hur du kan göra dessa sökningar.

Det har inte kommit några ändringar i statistiken för sommaren 2017 sedan förra gången. För statistiken gäller alltså samma information som tidigare. Obs! Fr.o.m. Primus version 4.48 har alla Studieveckor.Kurs-funktioner ersatts med Omfattning.Kurs.Omfattningstyp-funktioner. Se anvisningslänken längst nere på sidan.

I många av sökningarna används samma sökrutin, så det lönar sig att spara sökrutinen när du en gång gjort den. En sparad sökrutin syns i listan över Färdiga sökrutiner, så att t.ex. de som utexaminerats läsåret 2016-2017 kan sökas fram med ett enda klick.