Installation av programmen

Ohjelmien asennus

Uppdaterad: 19.2.2024

Primus, Kurre och Wilma levereras som SaaS-tjänst. Våra kunder installerar inte programmens serverdelar eftersom dessa istället finns på Vismas servrar.

För att kunna använda Primus och Kurre ska en klientdel vara installerad på den persons dator som ska använda Primus och Kurre. Klientdelen är alltså ett program som startas från datorns desktop. Vi rekommenderar inte att man installerar klienten t.ex. på en nätverksenhet och endast ger användarna en genväg dit.

När klienten startas, kontrollerar den alltid om det finns en uppdatering tillgänglig. Om det finns en uppdatering installeras den automatiskt. Användarna behöver alltså inte köra uppdateringar själv. OBS! Om ni trots våra rekommendationer installerar klienten på en nätverksenhet, kräver uppdateringarna åtgärder. Mer info om uppdateringspraxisen finns här.

Wilma installeras inte på användarnas datorer utan används via webbläsare och via en separat app i mobila enheter.