Primus register och huvudrutans funktioner

Register

Uppdaterad: 14.12.2020

Alla uppgifter som kan ändras i Primus är fördelade i olika register. I registren samlas alltid vissa typer av uppgifter, t.ex. finns studerandenas uppgifter i Studerande-registret, läraruppgifterna i Lärare-registret, osv. Alla register bildar tillsammans en databas.

När du loggar in i Primus öppnas först en huvudruta med fem-sex delar. Varje del innehåller register. De personer som har fulla rättigheter till Primus ser alla register i huvudrutan, men övriga användare ser endast de register som de har rätt till.

Du öppnar ett register genom att klicka på namnet. Alla register öppnas i ett eget fönster (antalet fönster är inte begränsat) som alla ser likadana ut och fungerar på samma sätt. Du behöver inte alltid gå via huvudrutan för att öppna ett annat registerfönster utan det går att hoppa direkt från ett öppet fönster till ett annat.