Blankettens struktur

Bearbeta blankett

Uppdaterad: 4.4.2019

Blanketter görs och bearbetas i blanketteditorn som finns i Primus huvudmeny Underhållsregister.

Då du första gången tar i bruk blankettfunktionen ska du kryssa i fältet Blankettfunktionen i användning i registret Information om skolan. Funktionen ger användaren tillgång till de blanketter som berör användaren själv. Med dylika blanketter kan t.ex. läraren uppdatera sina utbildningsuppgifter och studeranden kan uppdatera sina kontaktuppgifter.

Funktioner som möjliggör att en person kan bearbeta en annan persons eller resurs´uppgifter kräver att även fältet Primus register i Wilma kryssas i. Fältet kryssas i om man t.ex. vill ge lärarna rättigheten att bearbeta studerandenas uppgifter. Vilka uppgifter användaren får se och om vilka personen han/hon får se dem definieras med hjälp av användargrupperna.