Kurren versionhallinta (luonnokset)

Lukuvuoden suunnittelu

Päivitetty viimeksi: 24.11.2022

Kurren versionhallinta on työjärjestysten suunnitteluun tarkoitettu toiminto, joka on korvannut Kurressa aiemmin olleen mahdollisuuden työskennellä paikallisilla työjärjestystiedostoilla ilman palvelinyhteyttä.

Versionhallinnan avulla voi luoda luonnosversioita aktiivisesta työjärjestyksestä. Luonnoksissa näkyy aktiivisten työjärjestysten tiedot (mm. sijoitukset ja työmäärät), mutta luonnosten tiedot eivät näy aktiivisissa työjärjestyksissä tai muissa luonnoksissa. Luonnosten avulla voi siten kätevästi testailla asioita ja suunnitella muutoksia työjärjestyksiin ilman huolta siitä, että sotkisi vahingossa jotain aktiivisessa työjärjestyksessä. Kun luonnokseen on tehty halutut muutokset, sen voi julkaista aktiiviseksi työjärjestykseksi.

Luonnoksilla työskentely edellyttää palvelinyhteyttä samalla tapaa kuin aktiivisillakin Kurre-tiedostoilla työskentely.

Luonnoksia voi myös hyödyntää tilanteessa, jossa Kurre-tiedostoon on tullut jokin ongelma, ja käyttäjä haluaisi palauttaa tilanteen ennalleen. Tämä on selitetty ohjeen lopussa tarkemmin.