Läroavtal, ansökning (Sökande, långvariga)

ClosedHur läsa in blanketten i Primus?

Spara blankettfilen som finns under Filer-rubriken på din dator. Öppna sedan Blanketteditorn och välj Bearbeta blankett / Läs in blankett upptill i menyn. Öppna filen du sparade. Spara filen i Blanketteditorn genom att klicka på sparasymbolen eller gå via menyn Funktioner / Spara registerkort. Upprepa för varje fil, om filerna är flera till antalet.

Innan man ansöker till utbildningen ska man ha hittat en lämplig arbetsplats där läroavtalsutbildningen kan ske. Därefter kan man kontakta utbildningsanordnaren.

Läroavtalsstuderanden ansöker om studieplats genom att fylla i sina uppgifter på ansökningsblanketten i Wilmas utbildningskalender. Uppgifterna sparas då automatiskt i Sökande-registret, där t.ex. utbildningsinspektören sedan börjar handlägga ansökan. Här antas att alla sökande ansöker till samma s.k. grupp, dvs. samma registerkort i Klasser-registret. Se ytterligare info om utbildningskalendern.