Henkilökohtainen opintosuunnitelma - lops21 (Opiskelijat)

Päivitetty viimeksi: 19.3.2021

Tiedostot

ClosedMiten lomake ladataan Primukseen?

Tallenna Tiedostot-otsikon alla oleva lomaketiedosto tietokoneellesi. Avaa sitten Lomake-editori ja valitse ylävalikosta Lomakkeen muokkaus / Tuo lomake. Etsi tallentamasi tiedosto ja avaa se. Tallenna klikkaamalla alareunan tallennuskuvaketta tai valitsemalla valikosta Toiminnot / Tallenna rekisterikortti. Jos tiedostoja on useampia, tee sama kaikille.

Lomakkeet (A, B ja C)on tarkoitettu opiskelijan itsensä täytettäviksi lukio-opintojen eri vaiheissa. Lomakkeita voi täyttää myös yhdessä opettajan tai opinto-ohjaajan kanssa. Opettajia varten on omat lomakkeet, käytännössä hyvin samanlaiset, joitakin kenttien muokkausoikeuksia lukuunottamatta.

  • Lomakkeet on laadittu yhteistyössä Suomen opinto-ohjaajat ry:n kanssa.
  • Lomakkeet voi ottaa käyttöön sellaisenaan tai voitte tehdä niihin muutoksia oman lukionne tarpeita vastaavaksi.
  • Ota opiskelijarekisterissä esiin kaikki kentät, joita näillä lomakkeilla on käytetty.
  • Huomioi, että lomakkeiden kaikki kentät ovat opiskelijarekisterin kenttiä (suurin osa memokenttiä), mutta kenttien nimet on muutettu lomakkeissa. Eli Primuksen opiskelijarekisterissä kentät ovat alkuperäisillä nimillään.
  • Lomake-editorissa voi tulostaa kenttälistauksen Toiminnot / Tulostus / Tulosta lomakkeen... kenttälista, josta näkee kenttien alkuperäiset nimet, joilla ne löytyvät opiskelijarekisteristä.
  • Lomakkeet on tarkoitettu opiskelijan täytettäväksi. Lähtökohtaisesti tietoja ei näytetä huoltajille. Halutessanne voitte tehdä huoltajia varten suppeammat lomakkeet, joissa ei ole kaikkia samoja tietoja.

Jos lukiossanne on käytetty näissä lomakkeissa olevia kenttiä johonkin muuhun tarkoitukseen, voitte vaihtaa tilalle jonkin uuden kentän opiskelijarekisteristä. Huomaa vaihtaa samat kentät myös opettajien lomakkeisiin. Lomakkeisiin voi lisätä Ehdot ja tarkistussäännöt -välilehdellä jonkin ehdon, jonka avulla ohjataan sitä, kenelle opiskelijoille ne näkyvät Wilmassa. Ehto voi olla esim. Aloituspäivä>1.8.2021, jolloin nämä näkyvät vain uuden opetussuunnitelman (2021) opiskelijoille eli syksyllä 2021 tai myöhemmin aloittaville opiskelijoille.

Lomakkeen kuva