Henkilökohtainen opintosuunnitelma - lops21, opettajan lomakkeet

Päivitetty viimeksi: 25.3.2021

Tiedostot

ClosedMiten lomake ladataan Primukseen?

Tallenna Tiedostot-otsikon alla oleva lomaketiedosto tietokoneellesi. Avaa sitten Lomake-editori ja valitse ylävalikosta Lomakkeen muokkaus / Tuo lomake. Etsi tallentamasi tiedosto ja avaa se. Tallenna klikkaamalla alareunan tallennuskuvaketta tai valitsemalla valikosta Toiminnot / Tallenna rekisterikortti. Jos tiedostoja on useampia, tee sama kaikille.

Tämän ohjeen lomakkeet (A, B ja C)on tarkoitettu opinto-ohjaajia (tai opettajia) varten. Lomakkeita voi täyttää myös yhdessä opiskelijan kanssa. Opiskelijoiden lomakkeet, käytännössä hyvin samanlaiset, löytyvät omasta ohjeestaan.

  • Opiskelijan lomakkeet on laadittu yhteistyössä Suomen opinto-ohjaajat ry:n kanssa. Opettaja-lomakkeet on kopioitu niistä.
  • Lomakkeet voi ottaa käyttöön sellaisenaan tai voitte tehdä niihin muutoksia oman lukionne tarpeita vastaavaksi.
  • Ota opiskelijarekisterissä esiin kaikki kentät, joita näillä lomakkeilla on käytetty.
  • Huomioi, että lomakkeiden kaikki kentät ovat opiskelijarekisterin kenttiä (suurin osa memokenttiä), mutta kenttien nimet on muutettu lomakkeissa. Eli Primuksen opiskelijarekisterissä kentät ovat alkuperäisillä nimillään.
  • Lomake-editorissa voi tulostaa kenttälistauksen Toiminnot / Tulostus / Tulosta lomakkeen... kenttälista, josta näkee kenttien alkuperäiset nimet, joilla ne löytyvät opiskelijarekisteristä.

Jos lukiossanne on käytetty näissä lomakkeissa olevia kenttiä johonkin muuhun tarkoitukseen, voitte vaihtaa tilalle jonkin uuden kentän opiskelijarekisteristä. Huomaa vaihtaa silloin samat kentät sekä opiskelijoiden että opettajien lomakkeisiin. Lomakkeisiin voi lisätä Ehdot ja tarkistussäännöt -välilehdellä jonkin ehdon, jonka avulla ohjataan sitä, kenelle ne näkyvät Wilmassa. Lomakkeiden käyttäjäryhmä tulee määritellä myös tarkasti, että vain ne opinto-ohjaajat (tai opettajat) saavat nähdä lomakkeet, kenen on tarkoituskin nähdä. Muita opettajia varten voi tehdä tarvittaessa suppeammat lomakkeet, joissa on esillä vain ne kentät, joihin ko. opettajille sallitaan pääsy (esim. aineen opettaja). Niihin valitaan myös eri käyttäjäryhmä kuin tämän ohjeen lomakkeille. Käyttäjä- ja näkemisoikeudet jää lukioiden oman harkinnan varaan.

Lomakkeen kuva