Työjärjestystiedoston kopiointi seuraavalle lukuvuodelle

Lukuvuoden suunnitteluTiedonsiirrot

Päivitetty viimeksi: 5.5.2022

Seuraavan lukuvuoden suunnittelu voidaan aloittaa kolmella tavalla:

• 1) Tekemällä kokonaan uusi Kurre-tiedosto.
  • 2) Tekemällä uusi Kurre-tiedosto siten, että kopioidaan vain asettelut, asetukset ja sijoituspohja jostain aiemmasta tiedostosta.
  • 3) Avaamalla ensin kuluvan vuoden tiedosto ja sen yleisissä asetuksissa Toiminnot / Työjärjestyksen kopiointi.

Kopiointitoiminnosta on hyötyä lähinnä sellaisille oppilaitoksille, joilla on isoja kurssitarjottimia tai valinnaisaine-elementtejä, joita halutaan käyttää pohjana myös tulevina vuosina.

Alakouluille emme suosittele työjärjestyksen kopiointia, vaan työjärjestykset kannattaa alakouluissa mieluummin luoda alusta asti uusina. Jos kopiointitoimintoa kuitenkin halutaan käyttää, käytetään vaihtoehtoa Tee tyhjä kopio, joka säilyttää vain asetukset, asettelut sekä tuntipohjan. Tällaisen tyhjän työjärjestyksen voi tehdä vaihtoehtoisesti Kurren päävalikossa luomalla uuden Kurre-tiedoston ja laittamalla rastin kohtaan Kopioi asettelut, asetukset ja tuntipohja aiemmasta Kurre-tiedostosta.

Uutta kurretiedostoa luodessa piilotetaan oletuksena Projektit- ja Työaikalajit-välilehdet perustiedot-ikkunasta. Välilehdet saa otettua esille Näytä / Valitse näkyvät sarakkeet-valikosta lisäämällä jonkin sarakkeen kyseisille välilehdille.