Suomi.fi-tjänsterna och ansökningsprocessen

Suomi.fi

Uppdaterad: 26.9.2023

I våra program finns funktioner som är kopplade till Suomi.fi-tjänsterna. I praktiken används dessa tjänster

• för stark autentisering av användaren (Suomi.fi-identifikation)
  • i rollen som vårdnadshavare (Suomi.fi-fullmakter)

Genom att använda Suomi.fi-tjänster kan kommunen spara personarbetsdagar samt göra Wilma ytterligare mera bekväm och enkel att använda. T.ex. nyckelkoder behöver man inte längre skapa och skicka per post till vårdnadshavarare, om de själva kan skapa sina Wilma-lösen med hjälp av tjänsten Suomi.fi-fullmakter. Ifrågavarande tjänsten förutsätter även användningen av tjänsten Suomi.fi-identifiering.