Gruppspecifika enkäter

EnkätUndervisningsgrupper

Uppdaterad: 25.11.2019

I Wilma är det möjligt att rikta enkäter till studerandena i en specifik undervisningsgrupp. Med hjälp av gruppspecifika enkäter kan man samla in till exempel anonym kursfeedback. Studerandena i ifrågavarande gruppen blir automatiskt enkätens målgrupp.

Om ni på skolan har standardmallar för gruppspecifika enkäter och vill att alla lärare ska använda dessa (t.ex. för kursfeedback), ska enkätadministratorn göra följande inställningar i Wilma:

• Välj enkätmallen i fråga och sedan inställningarna för delad användning.
  • Kryssa i Tillåt gruppspecifika enkäter. Enkätmallen kan nu användas som underlag för gruppspecifika enkäter.

De lärare som har rätt att göra enkäter och har tillgång till en enkätmall (t.ex. en som de själva skapat), kan göra nya gruppspecifika enkäter direkt, också med en enkätmall som används gemensamt.

Närmare information om användarrättigheterna till enkätmallarna och inställningarna för delad användning finns i en separat instruktion.