Opiskelijatyöpäivälaskenta - läsnäolot Wilman merkintöjen kautta
Päivitetty viimeksi: 10.5.2019
Joskus on tarvetta seurata opiskelijoiden läsnäoloja opiskelijatyöpäivälaskentaa varten. Tämä tehdään Wilmassa tuntimerkintöjen kautta, opiskelijalle/luokalle valitun rahoitusmuodon perusteella.
- Tuntimerkintöjen luokitukset -rekisteri: Läsnäolo opiskelijatyöpäivälaskennassa
- Rahoitus-rekisteri: Wilman läsnäololuokitus
Läsnäolo opiskelijatyöpäivälaskennassa rastitaan sellaiselle luokitukselle, joka tarkoittaa läsnäoloa ko. koulutuksessa. Tämä luokitus valitaan Rahoitus-rekisterissä sellaiselle rahoitusmuodolle, jossa pitää seurata läsnäoloja. Kentän nimi on Wilman läsnäololuokitus. Kun opiskelijalle/luokalle on valittu tällainen rahoitusmuoto, opiskelijan nimi näkyy wilman tuntimerkintöjen kirjaussivulla opettajalle kyseisen luokituksen värillä. Siitä opettajan on helpompi huomata, kenelle pitää läsnäolot merkitä.
Kaikki läsnäololuokitukset, joilla on valinta kentässä Läsnäolo opiskelijatyöpäivälaskennassa, huomioidaan opiskelijatyöpäivälaskentaan "läsnäoloksi" (vaikka luokituksen nimi viittaisi poissaoloon). Mutta jos halutaan lisäksi seurata poissaolojen määrää, niin poissaoloa tarkoittaville luokituksille ei rastita kenttää Läsnäolo (ei poissaolo). Tuon kentän avulla saadaan kerättyä todelliset poissaolotiedot muihin tulosteisiin.
Rahoitusmuoto lasketaan opiskelijan tai luokan opiskelijatyöpäivätaulukosta seuraavassa järjestyksessä:
- 1. Opiskelijan otpv-taulukosta
- 2. Opiskelijan rahoitus-kentästä
- 3. Luokan otpv-taulukosta
- 4. Luokan rahoitus-kentästä
Rahoitusmuodolle voidaan siis Primuksessa määrittää, mikäli kyseisen rahoitusmuodon opiskelijoille pitää kirjata läsnäoloja. Merkinnät tehdään Wilman tuntimerkintöjen avulla. Haluttu läsnäololuokitus on tietty, sama luokitus, esim. "Läsnä". Wilma näyttää tällöin opiskelijoiden nimien taustavärinä läsnäololuokituksen värin (esim. oranssin), kuten koko päivän poissaoloissa. Merkinnät tallentuvat Primukseen, opiskelijan rekisterikortille Wilman merkintöihin.
Primuksen Opiskelijarekisterissä opiskelijatyöpäivälaskenta huomioi tunnit opiskelijoiden wilman merkinnöistä (=läsnäolot), jos laskennan aikavälin rahoitusmuodolle on valittu wilman läsnäololuokitus. Silloin opiskelijatyöpäivälaskennan taulukkoon kirjatut tunnit jätetään huomiotta ko.aikaväliltä.
Huom. Jos työpäivälaskentataulukossa on viimeisen rivin rahoitusmuoto-kenttä tyhjä, niin läsnäoloseuranta rahoitusmuodoittain -toiminto katsoo rahoitusmuodon edelliseltä riviltä. Vasta jos koko Rahoitusmuoto-sarake on tyhjä, niin toiminto tutkii yksirivistä Opintojen rahoitus-kenttää. Eli Rahoitusmuoto-saraketta tulee täyttää säännönmukaisesti joka riville laskentataulukossa, jotta tiedot näkyvät ajantasaisesti myös Wilmassa.
Jos Koulun tiedoissa on valinta kentässä Poissaoloseuranta minuuttitarkkuudella, huomioidaan merkinnän pituus ja koulun tietoihin merkitty oppitunnin pituus, kun lasketaan läsnäolotunteja. Ilman tuota rastia yksi merkintä = 1 läsnäolotunti. Tunnin oletuspituus on 45 min, jos minuuttitarkkuus ja oppitunnin pituus on tyhjät. Wilmassa käytettävällä läsnäololuokituksella täytyy olla rasti kentässä Läsnäolo opiskelijatyöpäivälaskennassa, jotta sillä luokitellut merkinnät laskeentuvat opiskelijatyöpäiviin.