Opiskelijatyöpäivien suunnittelu
Päivitetty viimeksi: 28.8.2019
Opiskelijatyöpäiviä voi laskea myös vasta suunnitteilla oleville koulutuksille. Lisäksi voi käyttää työpäivälaskinta työkaluna opiskelijatyöpäivien suunnitteluun. Laskin löytyy Luokat- ja Opiskelijarekisteristä.
Luokat-rekisterissä voi etukäteen tehdä opiskelijatyöpäivälaskentaa myös suunnitteilla oleville koulutuksille. Opiskelijatyöpäivälaskenta-ikkunan oikeassa osiossa on optio "Suunniteltu opiskelijamäärä", jonka perusteella ei huomioida luokan mahdollisia opiskelijoita ollenkaan, vaan laskenta tehdään suunnitellun opiskelijamäärän perusteella. Luokalle ei tarvitse näin ollen tehdä haamuoppilaita suunnittelun takia vaan Luokat-rekisterin Suunniteltu opiskelijamäärä -kenttään kirjataan, monenko opiskelijan koulutus on tarkoitus järjestää ja tehdään laskenta sen perusteella. Jos kenttä on tyhjä, opiskelijamäärä tulkitaan yhdeksi ( 1 ).
Suunniteltu opiskelijalkm tulostuu luokan opiskelijalukumääräksi laskennan tulosteeseen. Suunnittelussa ei huomioida rahoitusmuodon mahdollista läsnäololaskentaa, vaan kaikki laskenta tehdään opiskelijatyöpäivälaskennan taulukon tunneista. Luokan Koulutuksen status täytyy olla "suunnitteilla", jotta sille laskeentuu suunniteltuja tunteja.
Laskennan tunnit kertyvät aina luokan tuntitaulukosta rahoitusmuodosta riippumatta. Tunnit jakaantuvat kuitenkin rahoitusmuotojen ja sopimusten kesken kuten normaalissakin laskennassa. Tulosteessa näkyy tähti(*) rahoitusmuodon perässä merkkinä siitä, että siinä rahoitusmuodossa tullaan seuraamaan opiskelijoiden läsnäoloja.
Työpäivälaskimella voi suunnitella koulutuksia tietylle aikavälille, kun tiedetään esim. koulutuspäivien määrä ja koulutuksen aloituspäivä. Laskin antaa päivän, milloin koulutuksen pitäisi päättyä. Laskin huomioi kalenteriin syötetyt poikkeuspäivät. Päivittäisiä tuntimääriä ohjaavat kentät ovat Koulun tiedoissa tuntimäärätaulukossa. Muista täyttää myös tuntimäärä-kenttään Tunteja/opiskelijapäivä, jonka perusteella laskin osaa muuntaa tunnit opiskelijatyöpäiviksi.
Työpäivälaskin löytyy Luokat- ja Opiskelijarekisterin Lisätoiminnot-valikosta. Laskimeen syötetään kaksi tietoa kolmesta. Esimerkki: tiedossa on, että koulutuksen on tarkoitus alkaa 2.1.20xx ja se kestää 40 opiskelijatyöpäivää. Laskimeen syötetään aloituspäivä ja päivien lukumäärä ja klikataan Laske-painiketta. Päättymispäivä-kenttään tulee se päivämäärä, jolloin koulutuksen tulisi päättyä. Laskin huomioi arkipyhät ym. Kalenteri-rekisterin mukaisesti.
Jos ei ole valittuna luokan tai opiskelijan korttia, kun laskin avataan, tarjotaan vaihtoehtona laskea joko koulun tiedoissa olevan tuntitaulukon perusteella tai laskimessa olevien kenttien perusteella. Jos taas oli valittuna joku rekisterikortti (luokka tai opiskelija), niin laskin huomioi ko. rekisterikortin tiedot tai laskimessa olevat tiedot. Laskimen ikkunassa voi laittaa esim. opiskelijamäärän, opetustunteja/päivä ja tunteja/opiskelijatyöpäivä. Lisäksi voi rastia, minä viikonpäivinä opetusta olisi.
Opiskelijatyöpäivälaskimeen on lisätty virheilmoitus, jos laskettavien päivien lukumäärä on suurempi kuin 32767, kun lasketaan aloitus- tai päättymispäivää koulutukselle.
Hauissa ja tulostusehdoissa opiskelijatyöpäivälaskennan aikaväli voidaan joko syöttää näppäimistöltä, tai aikaväli voidaan hakea jostain Primuksen päivämääräkentästä. Etenkin valmiissa hauissa kannattaa käyttää Primuksen kenttiä, sillä silloin sama haku toimii vuodesta toiseen, ja päivittää tarvitsee vain ko. kentän tieto, ei hakua.
Kun haetaan esim. opiskelijoita, joilla on tietyllä aikavälillä yli 50 opiskelijatyötuntia, valitaan hakuruudusta Opiskelijatyötunteja.Aikaväli, jonka jälkeen Primus kysyy haluttua aikaväliä. Laskennan alkamispäivän voi kirjoittaa riville, valita kalenterikuvakkeen kautta kalenterista, tai käsikuvakkeen kautta kenttäluettelosta.