Preliminära prov och övningsprov

Prov Tenter

Uppdaterad: 8.1.2020

Med tentfunktionen kan gymnasiet samla in anmälningar till övningsprov inför studentexamen och till höjningstillfällen.

Förberedelser

Ta ställning till följande innan ni börjar använda funktionen:

• Fungerar proven endast som övning eller kan studeranden höja slutvitsorden med dem?
  • Om det går att höja vitsorden, var ska provets resultat skrivas in? Som slutvitsord i ämnet eller till en extra kurs?
  • Ska den lärare som gör slutbedömningen kunna se både kursvitsorden i det egna ämnet och vitsordet i det extra provet?
  • Har provet samma värde som enskilda kursvitsord?
  • Kommer studeranden att avlägga ytterligare prestationer eller höjningar i det här ämnet efter provet?