Huvudanvändarens roll

Huvudanvändare

Uppdaterats: 14.9.2023

Vismas program är mångsidiga och kan i stor utsträckning skräddarsys av kunderna och anpassas till olika användningsbehov. För att skolorna effektivt ska kunna utnyttja alla de möjligheter som skoladministrationsprogrammen erbjuder är det bra att noggrant planera användningen som en helhet.

Här har huvudanvändaren en viktig roll. Den innehållsorienterade huvudanvändaren som sköter innehållet i databaserna och har hand om underhållet och instruktionerna för programmen, men kan också sköta olika planeringsuppgifter och informationsförvaltningen.

Enligt våra kunders praktiska erfarenheter är följande huvudanvändarresursering fungerande. I bilagan nere på sidan finns noggrannare uppgiftsbeskrivningar för olika användarroller. Samma person kan ha flera roller, och vi rekommenderar att huvudanvändarna också har reservpersoner.