Överföring till Kurre i CSV-format

Dataöverföring till Kurre

Uppdaterad: 19.11.2020

Grunduppgifter i schemat kan överföras till och från Kurre i CSV-format. Du kan överföra information från alla flikar i Grunduppgifter, förutom från Periodsystem och Placeringsram.

En fil som ska överföras till Kurre kan du göra med hjälp av t.ex. Notepad eller Excel. Den färdiga överföringsfilen läses sedan in i Kurre genom att uppe i Grunduppgifter välja Dataöverföringar/Hämta från CSV-fil. Ange katalogvägen till CSV-filen samt filtypen (studerande, lärare...). När du klickar på Överför visar Kurre ett sammandrag över vilka uppgifter som kommer att överföras. I det här skedet kan du välja bort de uppgifter som du inte vill överföra. Efter överföringen finns alla uppgifter på flikarna i Grunduppgifter enligt respektive resurstyp.