Hantera Kurre-versioner (utkast)

Läsårsplanering

Uppdaterad: 3.7.2023

Versionshanteringen i Kurre är en egenskap som underlättar schemaplaneringen. Denna egenskap ersätter det tidigare förfarandet med lokala säkerhetskopior som man kunnat bearbeta utan serveranslutning.

Versionshanteringen gör det möjligt att ha flera utkast av ett aktivt schema, d.v.s. av ett schema som är i användning. I utkasten ser du uppgifterna från alla aktiva scheman (bl.a placeringar och arbetstimmar), men utkasten återspeglas däremot inte i de aktiva schemana eller i de andra utkasten. Med hjälp av utkasten kan du behändigt testa olika scenarion och planera schemaändringar och du behöver inte fundera på att av misstag stöka till något schema. När du har gjort ändringarna i ett utkast kan du genast publicera utkastet som ett aktivt schema.

När du jobbar med utkast behöver du ha samma serveranslutningsom när du jobbar med aktiva Kurre-filer.

Det går också att dra nytta av utkast i situationer där det har blivit problem med en Kurre-fil och användaren vill återställa situationen, anvisningarna finns längre ner på den här sidan.