Att kopiera ett schema för nästa läsår

LäsårsplaneringDataöverföringar

Uppdaterad: 19.1.2024

Du kan börja planera nästa läsår på tre olika sätt:

• Genom att göra en helt ny Kurre-fil
  • Genom att göra en ny Kurre-fil genom att kopiera bara inställningarna och placeringsramen från en tidigare fil
  • Genom att öppna filen för det pågående året och i de Allmänna inställningarna välja Funktioner / Kopiering av schema.

Kopieringsfunktionen är till nytta främst i läroanstalter som har stora kursbrickor eller valbara element som man vill använda som underlag framöver.

Vi rekommenderar inte denna kopieringsfunktion för t.ex. lågstadier, utan i dessa fall lönar det sig snarare att bygga upp scheman från början. Om du ändå vill använda kopieringsfunktionen, välj då alternativet Gör en tom kopia. Detta alternativ bevarar endast inställningarna, inställningarna för t.ex. fält och flikar samt placeringsramen. Ett sådant tomt schema kan du alternativt också göra i Kurres huvudmeny, genom att göra en ny Kurre-fil och kryssa för Kopiera fältinställningar, anpassade inställningar och placeringsramen från en tidigare Kurre-fil.

Då du gör en ny Kurre-fil är flikarna Projekt och Arbetstidstyper dolda i Grunduppgifter. Du får fram flikarna genom att gå till Visa / Välj kolumner som visas och lägga till någon kolumn för dessa flikar.