Frånvaro- och handlingsrapport för rektor (Studerande)

Uppdaterad: 28.8.2023

Filer

Spara utskriftsfilen som finns under Filer-rubriken på din dator. Öppna sedan utskriftseditorn i registret Studerande och välj Funktioner / Kopiera från fil. Öppna filen du sparade. Filen är nu inläst och sparad i Primus. Upprepa för varje fil, om filerna är flera till antalet.

I enlighet med 26 § i lagen om grundläggande utbildning ska utbildningsanordnarna förebygga frånvaro samt systematiskt följa upp och ingripa vid frånvaro.

Med hjälp av den här utskriften kan rektorn följa med frånvarostatistiken för eleverna och se om läraren har reagerat vid överskridning av frånvarogränserna. Utskriften är även till hjälp för rektorn eftersom hen då kan stöda läraren i att ta upp saken. Mer info finns i anvisningen Frånvarokategorier och -uppföljning nationellt (2023).