Kontrollregler

KontrollreglerFält

Uppdaterad: 14.12.2020

Det går att ställa in regler för fälten som gör att de måste vara ifyllda innan användaren kan spara dem. Villkoren kan variera beroende på situationen, t.ex. om A är ifyllt så bör också B fyllas i, eller om du har valt A på ett ställe så går det inte att välja B på ett annat.

I multiPrimus fungerar kontrollreglerna så att de är gjorda enligt inställningarna för användarens användarprofil. Huvudanvändaren kan t.ex. göra egna kontrollregler för grundskolorna, egna för gymnasierna osv. Uppdaterade kontrollregler syns för användaren nästa gång han/hon loggar in i Primus.