Studerandespecifika kursändringar och att spara dem

Studerandespecifika kursuppgifterBedömning

Uppdaterad: 18.12.2019

Hur sparas de studerandespecifika kursändringarna?

När man ändrar kursuppgifterna för en studerande kommer ändringarna att sparas på ett och samma ställe, oberoende av vilket av de två följande sätten som används:

• I Studeranderegistret i Primus
    • via en kurs i läroplanen när man väljer Ändra studerandens...kursuppgifter
    • via knappen Kursuppgifter i prestationsrutan
  • I Wilma, antingen så att studeranden eller läraren sparar
    • via eIP:n (med hjälp av en blankett, såsom "Studerandespecifika kursuppgifter")
    • via bedömningslistan/undervisningsgruppen, genom att klicka på studeranden och sedan på länken Bearbeta.

Om man gör de studerandesepecifika kursändringarna i Bedömningsregistret i Primus, genom att använda Ändra studerandens kursuppgifter, kommer kursändringarna att sparas på ett annat ställe än i de fall som nämns ovan.

Det är viktigt att observera dessa förfaranden när man skriver in information i programmen, eftersom det kan uppstå problem med hur informationen uppdateras till studerandena om man använder flera olika registreringssätt. Om någon lägger in information på ett annat sätt än de andra lärarna, kan detta köra över tidigare uppgifter, beroende på hur man gör registreringen.