Studerandens Studier-sida i Wilma

eIP

Uppdaterad: 27.11.2023

I Wilma kan en lärare/utbildare bl.a. göra val, bedöma eller ändra studerandens kursuppgifter, göra utbildnings- eller läroavtal, skriva in anteckningar om inlärning i arbete, yrkesprov och erkännande av kunnande för olika studerande inom ramen för de användarrättigheter som läraren har. Anteckningarna skrivs in via studerandens Studier-flik. Också studerandena kan göra i stort sett samma åtgärder i sin vy i Wilma.

För att det ska gå att använda egenskaperna på den här fliken ska du göra en egen blankett för varje funktion. I Information om skolan ska du kryssa i

• Valfunktionen i användning
  • Prestationsfunktionen i användning
  • och ge lärarna tillräckliga användarrättigheter för att se studerandens uppgifter.

Studier-flikens funktioner är indelade i tre underkategorier: PSP, Prestationer och Sammanfattning. Studerandena ser dessutom Val. Via studerandens Studier-sida kan lärare klicka på ett studieelement och få fram en sidopanel med olika funktioner. Nu följer en närmare beskrivning av dessa.