Opiskelijakortin luominen

Opiskelijakortti

Päivitetty viimeksi: 13.1.2023

Opiskelijatiedot siirretään yleensä aiemmasta hallinto-ohjelmasta, mutta ne voidaan myös syöttää käsin tai tuoda esim. csv-tiedonsiirtona. Koulutulokkaiden tiedot saadaan haettua Väestörekisteristä väestörekisteriohjelman avulla, yläkoulut taas saavat uusien oppilaiden tiedot yleensä aiemmasta koulusta joko tiedostona tai rekisterikortit kopioimalla (multiPrimus). Toisella asteella uusien opiskelijoiden tiedot saadaan luettua yhteishaun Opintopolku-järjestelmästä.

Jokaiselle opiskelijalle luodaan oma opiskelijakortti eli rekisterikortti. Opiskelijalla säilyy sama kortti koko tässä koulussa opiskelun ajan. Kun opiskelija siirtyy kouluasteelta toiselle tai muuten koulusta toiseen, tekee uusi koulu hänelle uuden kortin. Uudelle kortille saadaan kopioitua aiemman tiedot, mutta alkuperäinen kortti jää aina sille oppilaitokselle, josta opiskelija lähti pois.

Jos uudet opiskelijat tuodaan Primukseen tiedonsiirrolla, syntyy jokaiselle automaattisesti uusi opiskelijakortti. Jos taas opiskelijatiedot syötetään käsin opiskelija kerrallaan, on myös rekisterikortit tehtävä itse.