Behandla avgångsanmälan (Ansökningar och beslut)

Uppdaterad: 31.10.2022

ClosedHur läsa in blanketten i Primus?

Spara blankettfilen som finns under Filer-rubriken på din dator. Öppna sedan Blanketteditorn och välj Bearbeta blankett / Läs in blankett upptill i menyn. Öppna filen du sparade. Spara filen i Blanketteditorn genom att klicka på sparasymbolen eller gå via menyn Funktioner / Spara registerkort. Upprepa för varje fil, om filerna är flera till antalet.

Den här blanketten används för att handlägga en studerandes anmälan om avgång. Handläggaren kontrollerar med den studerandes nya läroanstalt att den studerande har en studieplats där och att hen ska börja där. Handläggaren kan då överföra blanketten till rektorn (eller annan motsvarande person), som fattar beslut i ärendet. Om ni inte har någon sådan här handläggningsfas på er läroanstalt, kan man gå direkt till beslutsfasen. Ta i så fall bort de anvisningar och delar som gäller handläggningen från blanketterna.

Blanketterna för studerande och vårdnadshavare finns i en separat instruktion. Också blanketten för att registrera beslutet finns i en separat instruktion.