Ansökan om ledighet (Ansökningar och beslut)

Uppdaterad: 19.12.2022

ClosedHur läsa in blanketten i Primus?

Spara blankettfilen som finns under Filer-rubriken på din dator. Öppna sedan Blanketteditorn och välj Bearbeta blankett / Läs in blankett upptill i menyn. Öppna filen du sparade. Spara filen i Blanketteditorn genom att klicka på sparasymbolen eller gå via menyn Funktioner / Spara registerkort. Upprepa för varje fil, om filerna är flera till antalet.

Blanketten används när en studerande vill ansöka om ledighet eller semester från skolan. Ansökan i Wilma sparas automatiskt i Ansökningar och beslut-registret i Primus, men syns också hos studeranden (och vårdnadshavaren), lärarna och personalen i Wilma. Ansökan går att ändra så länge som inget beslut getts.

Upptill i den här anvisningen finns två nästan likadana blanketter - den ena för korta och den andra för längre ledigheter. En kortare ledighet kan beviljas av grupphandledaren medan en längre ska beviljas av rektorn/den som leder skolan. Om ni har ett annat förfarande på er läroanstalt kan ni ändra blanketterna efter behov.

När en lärare/rektor mottagit ansökan ska hen fatta ett beslut om beviljandet. Beslutet syns sedan för studeranden i Wilma.