Anmälan om avgång från läroanstalt (Ansökningar och beslut-registret)

Uppdaterad: 31.10.2022

Filer

ClosedHur läsa in blanketten i Primus?

Spara blankettfilen som finns under Filer-rubriken på din dator. Öppna sedan Blanketteditorn och välj Bearbeta blankett / Läs in blankett upptill i menyn. Öppna filen du sparade. Spara filen i Blanketteditorn genom att klicka på sparasymbolen eller gå via menyn Funktioner / Spara registerkort. Upprepa för varje fil, om filerna är flera till antalet.

I den här anvisningen finns en anmälningsblankett om avgång från läroanstalt, en blankett för vårdnadshavarens bekräftelse och en profilblankett över anmälningen. Blanketterna är främst ämnade för studerande som omfattas av läropliktslagen 2021. Personen måste känna till sin nästa studieplats då hen anmäler avgång från t.ex. gymnasiet. Ett beslut om avgången ska fattas och vårdnadshavarna samt hemkommunen informeras. Se närmare information om avgångsprocessen i läropliktslagen och på Utbildningsstyrelsens webbplats. Gör vid behov ändringar i instruktionstexterna på modellblanketterna.

Ladda också ner blanketterna för behandling och beslut: