Registrera stödåtgärder (Stödåtgärder)

ClosedHur läsa in blanketten i Primus?

Spara blankettfilen som finns under Filer-rubriken på din dator. Öppna sedan Blanketteditorn och välj Bearbeta blankett / Läs in blankett upptill i menyn. Öppna filen du sparade. Spara filen i Blanketteditorn genom att klicka på sparasymbolen eller gå via menyn Funktioner / Spara registerkort. Upprepa för varje fil, om filerna är flera till antalet.

Blanketten används i grundskolan för att registrera de stödåtgärder som en elev får, t.ex. assistent eller undervisning i smågrupp. Uppgifterna kan sedan ses via en profilblankett.

Lärarna kan anteckna stödåtgärder för alla elever, oberoende av om de själv undervisar eleven, om de är klassföreståndare för eleven eller om de har rätt att se alla studerandes uppgifter i Wilma. Lärarna ser och kan bearbeta de åtgärder som de själva har skrivit in, medan klassföreståndarna kan bearbeta alla stödanteckningar för sin egen klass, även de som förts in av andra lärare. Även en person i personalen kan anteckna stödåtgärder.

De stödformer som skolan eller kommunen erbjuder ska skrivas in i Primus-registret Stödformer på förhand. Detta innehåll används sedan på blanketten för stödåtgärder, som alternativ i menyn Stödformer.

Om vårdnadshavarna får se stödformerna ska du, för varje enskild stödform, kryssa i fältet Syns för vårdnadshavarna i Wilma i Stödformer-registret.