Mellanutvärdering (UOA-registret)

ClosedHur läsa in blanketten i Primus?

Spara blankettfilen som finns under Filer-rubriken på din dator. Öppna sedan Blanketteditorn och välj Bearbeta blankett / Läs in blankett upptill i menyn. Öppna filen du sparade. Spara filen i Blanketteditorn genom att klicka på sparasymbolen eller gå via menyn Funktioner / Spara registerkort. Upprepa för varje fil, om filerna är flera till antalet.

I läroavtalsutbildningen görs mellanutvärderingen med blankett i Wilma. Blanketten ska innehålla alla examensdelar som avläggs och de relaterade kraven på yrkesskicklighet och/eller de viktigaste arbetsuppgifterna.

Mellanutvärderingen baserar sig på samtal mellan arbetsplatsutbildaren och studeranden, och samtalen ligger till grund för bedömningen. Bedömningen kan alltså ifyllas under samtalet, eller så kan arbetsplatsutbildaren först fylla i sin bedömning och studeranden därefter göra sin självutvärdering.

När de inledande kartläggningarna är gjorda i Utbildning som ordnas på arbetsplatser-registret (UOA), kan man på samma registerkort fortsätta med mellanutvärderingarna.

En studerande kan i dagboken i Wilma dagligen eller veckovis skriva in vad hen lärt sig i arbetet, och denna info kan sedan användas vid utvärderingssamtalen.