Työssäoppimisen välipalaute (TJK-rekisteri)
Päivitetty viimeksi: 29.9.2020
Tiedostot
Miten lomake ladataan Primukseen?
Oppisopimuskoulutuksen välipalaute tehdään Wilman lomakkeella. Lomakkeelle lisätään kaikki suoritettavat tutkinnon osat ja niihin liittyvät ammattitaitovaatimukset ja/tai keskeiset työtehtävät.
Välipalaute perustuu työpaikkaohjaajan ja opiskelijan välisiin keskusteluihin, joiden pohjalta palaute annetaan. Näin ollen palautelomake voidaan täyttää yhdessä keskustelun aikana tai sitten työpaikkaohjaaja antaa ensin oman palautteen, jonka jälkeen opiskelija tekee itsearvioinnin.
Kun alkukartoitukset ja oppisopimus on tehty Työpaikalla järjestettävä koulutus-rekisteriin, voidaan samaan rekisterikorttiin jatkaa välipalautteiden kerääminen.
Opiskelija voi hyödyntää Wilman työssäoppimisen päiväkirjaa ja kirjata päivittäin/viikoittain asioita, joita hän on työssään oppinut ja sitä voidaan käyttää palautekeskusteluissa apuna.
Työpaikkaohjaajan lomake
- Lomakkeen tietokanta: Työpaikalla järjestettävä koulutus
- Lomakkeen tyyppi: Rekisterin tiedot
- Käytössä Wilman liittymissä: Työpaikkaohjaajat
- Käyttäjäryhmä Wilmassa: Sellainen ryhmä, jossa työpaikkaohjaajalle on annettu oikeudet Työpaikalla järjestettävä koulutus-rekisteriin. Sama ryhmä lisätään Työpaikkaohjaajat ja -arvioijat-rekisterissä Käyttäjäryhmä Wilmassa -kenttään niille, joille lomake on tarkoitettu.
- Näkyy Wilmassa rastitaan
Välipalaute-osion Ajanjakso (=Väliarviointikeskustelu)-kenttään tuodaan ajanjaksot Koulun tiedot -rekisterin Jaksot alkavat ja Jaksot päättyvät -kentistä. Voit myös tyhjätä nämä oletusarvot ja jättää kentän täytettäväksi vapaasti.
Opiskelijan täytettäväksi tarkoitettuun kenttään Välipalaute työntekijän kommentit (= Väliarviointikeskustelu, työntekijän kommentit) asetetaan lomakkeelle täyttämisen estävä kielto
- Klikkaa kynän kuvaa kentän vas. reunassa
- Avautuu ikkuna, jossa laitetaan Tiedon muuttaminen Wilmassa -kohtaan "Kielletty".
Opiskelijan lomake
Kopioi tallentamasi lomake opiskelijan lomakkeeksi, muuttaen asetukset alla olevan mukaisiksi:
- Lomakkeen tietokanta: Työpaikalla järjestettävä koulutus
- Lomakkeen tyyppi: Rekisterin tiedot
- Käytössä Wilman liittymissä: Opiskelijat
- Käyttäjäryhmä Wilmassa: Sellainen ryhmä, jossa opiskelijalle on annettu oikeudet Työpaikalla järjestettävä koulutus -rekisteriin. Sama ryhmä lisätään Opiskelijat-rekisterissä Opiskelijan käyttäjäryhmä Wilmassa -kenttään niille, joille lomake on tarkoitettu.
- Näkyy Wilmassa rastitaan
Pura opiskelijan lomakkeelta kirjaamiskielto kentästä Välipalaute työntekijän kommentit (= Väliarviointikeskustelu, työntekijän kommentit) klikkaamalla kynän kuvaa ja vaihda avautuvasta ikkunasta Tiedon muuttaminen Wilmassa -> "Ei rajoituksia".
Aseta muihin taulukon kenttiin yksitellen kynän kuvan kautta Tiedon muuttaminen Wilmassa -> "Kielletty", jolloin opiskelija ei pääse muuttamaan työpaikkaohjaajan antamaa palautetta.
Lomakkeella oleva osio Opiskelijan kirjaamat lisätiedot on tarkoitettu ainoastaan opiskelijan omia kirjauksia varten. Työpaikkaohjaajan kirjaamat lisätiedot -osioon voi ohjaaja kirjata omat lisätiedot eikä ne mene opiskelijan kirjausten päälle. Työpaikkaohjaajaa varten on otettu TJK-rekisterissä esiin kenttä Lisätietoja 2.
Opiskelijat-rekisteriin voidaan luoda uusi info-kenttä, josta nähdään välipalautteiden tiedot. Tiedon pohjalta voidaan laittaa esim. koulutuskorvaukset maksatukseen työnantajalle.
Info-kenttä luodaan Opiskelijat-rekisterin kenttäeditorissa Uusi info-painikkeella. Kun annat infolle nimeä, valitse täppä kohtaan Rivitä moniriviset kentät. Välipalautteisiin kirjatut tiedot haetaan Suorituksien työssäoppimiset -kentän kautta.
Kenttien nimet lomakkeella
Välipalautteen kentät löytyvät kenttäeditorissa kohdasta "Väliarviointikeskustelutaulukko". Koska kenttien nimet ovat arviointeja, on ne lomake-editorissa muutettu vastaamaan nykyistä lainsäädäntöä ja puhutaan välipalautteesta.
Opiskelija ja työpaikkaohjaaja pääsevät täyttämään lomaketta Työpaikalla järjestettävä koulutus -linkin kautta. Jos opiskelija ja työpaikkaohjaaja eivät täytä yhdessä välipalautetta, kannattaa työpaikkaohjaajan lähettää opiskelijalle pikaviesti palautteen tehtyään, jotta opiskelija tietää mennä tekemään oman osuutensa.
Lomakkeen kuva