Utbildningskalenderns JSON-gränssnitt

Utbildningskalender

Uppdaterad: 11.1.2021

Det här är en instruktion om uppgifter och format i JSON-gränssnittet för Wilmas utbildningskalender.

Hela förteckningen över utbildningskalendern i JSON-format hittar du med wilmaurl/browsecourses/index_json. Observera att du till skillnad från andra Wilmasidor inte behöver någon nyckel från StarSoft för att få tillgång till utbildningskalenderns info om JSON-gränssnittet. Du behöver heller inga login-uppgifter eftersom allt material i utbildningskalendern är offentligt. JSON-gränssnittet används alltid när utbildningskalendern är i användning, dvs. man behäver inte aktivera JSON-gränssnittet och det går heller inte att inaktivera det.

Tilläggsinformationen finns på wilmaurl/browsecourses/popup?short-term=18383&school-id=4&format=json. Med den kan du också hämta flera utbildningar på en gång genom att i short-term-parametern sätta in kortnumren med kommatecken som avgränsare. Långa utbildningar kan du hämta med parametern long-term. Kommatecknet måste kodas som %2C, till exempel wilmaurl/browsecourses/popup?short-term=18383%2C19895&school-id=4&format=json.

Man kan också hämta fram uppgifter enligt läroanstalt: t.ex. wilmaurl/browsecourses/index_json?school-id=4 ger utbildningarna för den läroanstalt som har kortnummer 4.