Työpaikalla järjestettävän koulutuksen kirjaaminen Wilmassa

Työpaikalla järjestettävä koulutusOpinnot

Päivitetty viimeksi: 18.9.2023

Opettaja voi täyttää ja tarkastella työpaikalla järjestettävän koulutuksen tietoja Wilman kautta. Myös opiskelijalle ja työpaikkaohjaajalle voi antaa oikeuden täyttää joitain tietoja. Työpaikalla järjestettävään koulutukseen tehdään joko koulutussopimus tai oppisopimus ja tiedot tallentuvat Työpaikalla järjestettävä koulutus -rekisteriin (jatkossa TJK-rekisteri). Kirjaukset tehdään lomakkeiden avulla, ja oppilaitos voi päättää itse, mitä tietoja mikin käyttäjäryhmä pääsee näkemään ja muuttamaan. Valmiit lomakemallit voi ladata lomakepankista, ja niitä voi muokata Primuksen Lomake-editorissa. Linkit mallilomakkeisiin on ohjeen alareunassa. Yksittäiselle opiskelijalle kirjatut työpaikalla järjestettävän koulutuksen perustiedot voi kopioida ryhmän muille opiskelijoille.

Työpaikalla järjestettävän koulutuksen lomakkeilla voi

  • lisätä uusia koulutus- tai oppisopimuksia
  • muokata olemassa olevien tietoja sekä
  • tarkastella tehtyjä kirjauksia, sekä omia että muiden (profiililomake)
  • yhdistää useampia tutkinnon osia (tai osa-alueita) samalle sopimukselle.

Valmistelut

  1. Rasti Koulun tiedot -rekisterissä Työssäoppimisen kirjaus käytössä.
  2. Rasti Kurssityypit-rekisterissä kenttä Salli työssäoppimisen lisääminen ainakin ammatillisten tutkinnon osien kurssityypille.
  3. Lataa koulutussopimus ja oppisopimus -lomakkeet Primukseen ja muokkaa niitä tarvittaessa.
  4. Tarkista, että lomakkeilla on kaikki Koski- ja eHOKS-siirtojen vaatimat kentät.
  5. Anna käyttäjille tarvittavat käyttöoikeudet. Oikeuksien antaminen ja vaikutus on kuvattu tarkemmin erillisessä ohjeessa.
  6. Opettajan/henkilökunnan käyttäjäryhmälle voi antaa oikeuden nähdä kaikki työpaikalla järjestettävät koulutukset. Tämä oikeus kannattaa antaa vain esim. tutkintovastaaville tai rehtorille.